om kundalini yoga

Kundalini Yoga er en retning innen yoga som fremmer bevisstheten. Gjennom å praktisere Kundalini Yoga vil du våkne mer og mer til deg selv, du vil bli mer og mer klar over hva som er bra for deg og hva som ikke er bra for deg. Det kan handle om alt fra maten du spiser, til menneskene du omgir deg med, jobben din og livet generellt. Gjennom økt bevissthet vil du komme i kontakt med det som er sant for deg. Kundalini Yoga gjør dette for deg gjennom fysiske øvelser, gjennom meditasjonene, pusten og lydvibrasjoner (mantraer).

Kundalini Yoga har vært i utvikling de siste 3-4000 årene og det var Yogi Bhajan som brakte denne yogastilen til vesten i 1968, og Kundalini Yoga har siden vokst og spredt seg i hele verden.

En Kundalini Yoga time starter med at vi tuner inn med mantraet Ong Namo Guru Dev Namo. På denne måten settes du i forbindelse med din indre kreative kraft, din indre lærer og ditt høyere selv. Videre gjør vi fysiske øvelser som i Kundalini Yoga kalles kriya – sett med øvelser som er satt sammen slik at den ene øvelsen bygger energetisk og fysisk på den andre. Etter kriyan er det en lengre hvile før vi avslutter timen med meditasjon. En klassisk kundalini yoga time varer i 1,5 time.

Ved å praktisere jevnlig vil man erfare at livskvaliteten og livslysten øker. Etterhvert vil man erfare at man gjennom praksis og intensjon kan få livet til å gå i den retningen man ønsker, eller som man drømmer om. Gjennom Kundalini Yoga kan du transformere ditt liv og alle dine drømmer kan bli virkelighet.

Leave a Reply